Kako Ta spletna stran uporablja piškotke?

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhen fragment besedila, ki ga spletna stran pošlje brskalniku med obiskom strani. Tako spletna stran prepozna uporabnika in beleži informacije o obisku ter nastavitvah. To omogoča prijaznejši in enostavnejši obisk spletne strani ob naslednjem obisku. Piškotki so ključni za bolj prijetno in učinkovito uporabo spletne strani.

Preko piškotkov prilagajamo vsebino strani, beležimo obiskanost strani, štejemo obiskovalce, omogočamo oddajo naročil, varujemo vaše podatke in se zapomnimo vaše preference in nastavitve. Uporaba naše strani je s piškotki učinkovitejša in prijetnejša.


Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Ta spletna stran uporablja različne vrste piškotkov, ki jih lahko pregledate in upravljate v svojem brskalniku. V nekaterih brskalnikih za mobilne naprave to morda ni mogoče.


Piškotki, potrebni za pravilno delovanje strani

Ime piškotka Namen Čas piškotka Vir
cookie_notice_accepted Piškotek si zapomni, če ste se strinjali s sprejemanjem piškotkov. 1 mesec Ta spletna stran
opt-in-remarketing Piškotek si zapomni, če se strinjate z uporabo piškotkov naprednega oglaševanja 1 mesec Ta spletna stran
opt-in-social Piškotek si zapomni, če se strinjate z uporabo piškotkov družbenih omrežij 1 mesec Ta spletna stran
_GRECAPTCHA Piškotek, ki omogoča varno delovanje kontaktnih form in preprečuje delovanje spam botov 6 mesecev www.google.com

Piškotki družbenih omrežij

Ime piškotka Namen Čas piškotka Vir
VISITOR_INFO1_LIVE Youtube (video, nastavitve, statistika) 6 mesecev .youtube.com
YSC Youtube (video, nastavitve, statistika) Po končani seji brskanja. .youtube.com

Opomba: vsebina objavljena na naših spletnih straneh, občasno vsebuje tudi video vsebine s tujih strani (vdelan video). To pomeni, da uporabniku s tehničnega vidika serviramo vsebine tretjih strani (npr. YouTube), ki vključujejo lastne oglasne sisteme in s tem uporabniku namestijo lastne piškotke, ki jih uporabljajo za svoje namene.

* Zunanje storitve kot so Facebook, Google, lahko namestijo piškotke, ne glede na to, ali ste prijavljeni v njihovo storitev. Upravljanje njihovih piškotkov je urejeno v skladu s pogoji, ki ste jih sprejeli ob registraciji na njihove storitve.


Nastavitve piškotkov

Imate popoln nadzor nad piškotki in vedno lahko sami odločite, ali želite dovoliti shranjevanje piškotkov na svoji napravi.

Ta spletna stran uporabnikom omogoča, da se odločijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov. Opozarjamo, da lahko zavrnitev piškotkov vpliva na delovanje spletne strani in nekatere funkcionalnosti morda ne bodo dostopne. Če zavrnete določene piškotke, bo prikaz vsebine in dostop do spletne strani lahko omejen.


Upravljanje s piškotki

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem brskalniku.

Več informacij o nastavitvah za piškotke v posameznem brskalniku najdete na naslednjih povezavah:


♥ Celotno rešitev/funkcionalnost piškotkov zagotavlja: piskotkiGDPR.